Water poloΟριστικοποιήθηκε το αγωνιστικό πλάνο των 6 αθλημάτων της ΚΟΕ

May 21, 20200

Πανέτοιμη είναι η ΚΟΕ για την αγωνιστική επανεκκίνηση των αθλημάτων της, με την διεξαγωγή, ή ολοκλήρωση των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε όλα της τα αθλήματα και πάντοτε φυσικά στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτείας και της αρμόδιας Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σε σημερινή του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε ομόφωνα τον σχετικό προγραμματισμό, για κάθε ένα από τα αθλήματα της.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η 30ή Αυγούστου και με την προϋπόθεση ότι έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα Κολυμβητήρια για χρήση από τα σωματεία.

Τα πρωταθλήματα (Age Group – Εφήβων / Νεανίδων & Εθνικό), θα διεξαχθούν ανά Περιφέρεια

και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις τους.

Το Εθνικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μία (1) εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα Κατηγοριών.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Θα διεξαχθούν τοπικά πρωταθλήματα με το ίδιο αγωνιστικό πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια για τα Age Groups και Εφήβων-Νεανίδων και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις και θα ανακηρυχθούν οι νικητές-τριες σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Α) Age group-Εφήβων-Νεανίδων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κολυμβητές-τριες σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν όρια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις πιο κάτω Περιφέρειες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βασικά κριτήρια τις δυνατόν μικρότερες μετακινήσεις και τους περιορισμούς του πλήθους των συμμετοχών, σε τελικές σειρές.

Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ημερομηνία έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες και καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 30/8/2020.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Εφόσον επιτραπεί στο κλειστό κολυμβητήριο, εάν όχι, στην Θεσσαλονίκη.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σωματεία Θεσσαλονίκης, Σερρών, Βέροιας, Νάουσας. Οι αγώνες θα γίνουν στο Εθνικό κολυμβητήριο.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σωματεία Ηπείρου, Πτολεμαίδας, Κοζάνης.  Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο σε Γιάννενα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο της Άρτας.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας, Κατερίνης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο στην Πάτρα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο του Λουτρακίου.

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-ΡΟΔΟΥ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο Ηρακλείου.

  • ΑΤΤΙΚΗ-ΕΥΒΟΙΑ-ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:

Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις ημερομηνίες έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες με καταληκτική ημερομηνία του τελευταίου πρωταθλήματος την                     30-8-2020.

Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα κάθε αθλητής-τρια και μόνο με όρια, τα οποία θα έχουν επιτευχθεί και μετά το πέρας του πρωταθλήματος Age Groups & Εφήβων-Νεανίδων. Θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το ίδιο αγωνιστικό πρόγραμμα .

Κάθε ημέρα των αγώνων θα αποτελείται από μία μόνο ενότητα (δεν θα υπάρχει διάλλειμα μεταξύ πρωινής και απογευματινής).

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:

Μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Age Groups & Εφήβων-Νεανίδων.

Η διεξαγωγή αυτών σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά θα γίνει με ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής και θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων ανά αγώνισμα,  για να εξασφαλίσουμε τον μικρό αριθμό προσέλευσης των αθλητών-τριων. Όπου υπάρχει προθερμαντήριο οι αγώνες θα έχουν συνεχή ροή, όπου δεν υπάρχει, θα υπάρχουν ενδιάμεσες προθερμάνσεις.

Μετά την συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά πανελλήνια αποτελέσματα ανά κατηγορία, και θα αποσταλούν στα σωματεία τα αντίστοιχα διπλώματα των αθλητών τους, καθώς και τα κύπελλα των πρωταθλητών των βαθμολογιών (σωματεία – βαθμολογία σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων κολύμβησης).

Σε δεύτερο χρόνο, και μετά τις υγειονομικές εξελίξεις και εντολές, θα υπάρξει απόφαση για τα προαγωνιστικά. Όλες αυτές οι ανακοινώσεις ισχύουν εφόσον τα κολυμβητήρια δοθούν για προπονήσεις μέχρι 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων OPEN WATER προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν την περίοδο εκείνη.

Τέλος η κατανομή των διαδρομών θα παραμείνει σε ισχύ όπως ανακοινώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

OPEN WATER

Το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Πρόθεση της ΚΟΕ η αγωνιστική δράση να γίνει το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, με τη βασική προϋπόθεση όλα τα κολυμβητήρια να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

*Α1 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου

*Α2 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου

*Β’ Γυναικών: Τρεις (3) τελευταίες εβδομάδες Ιουλίου

*Β’ & Γ’ Ανδρών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος *Ηλικιακά: Τελικές φάσεις Νέων ανδρών & Νέων γυναικών 16-19 Ιουλίου, Παιδικό & Κορασίδων ολοκλήρωση 3-5 Ιουλίου, 16-19 Ιουλίου και 7-9 Αυγούστου, Εφήβων & Νεανίδων, 10/7 και 31/7

*Μίνι Παίδων & Μίνι Κορασίδων, Φθινόπωρο

*Κύπελλο Γυναικών: Μία (1) εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών

Αναλυτικά:

Προς Σωματεία Υδατοσφαίρισης                                                                                                   Μάιος 2020

διαβάστε περισσότερα…..

https://koe.org.gr/article/oristikopoiithike-to-agonistiko-plano-ton-6-athlimaton-tis-koe-gia-tin-epanekkinisi-tous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΣΥΚΕΩΝ